Bellpuig suspèn tots els actes de la processó dels Dolors

20/03/2020

La Congregació estudia celebrar a porta tancada el Septenari, la Missa i el Rosari i emetre'ls per Internet

Bellpuig ha suspès tots els actes previstos per a la celebració de la Festa dels Dolors del dia 3 d'abril. Igual que a altres municipis de l'Estat, aquest any, atesa la situació d'alarma causada pel coronavirus, Bellpuig es quedarà sense aquesta festa de gran significació històrica, tradicional, cultural i religiosa, que amb més de tres-cents anys d'història, només s'ha vist interrompuda durant l'època de la Guerra Civil.

Tot i això, la parròquia de Bellpuig està valorant la possibilitat de retransmetre via internet el Septenari, la Missa dels Dolors i el Rosari de la tarda, que se celebrarien a porta tancada. Per la seva part, l'Ajuntament de Bellpuig també ha ajornat l'acte de lliurament del Premi Valeri Serra i Boldú de cultura popular que estava previst celebrar l'endemà dissabte, dia 4 d'abril, en el marc d'una vetllada literària que es desenvolupava al Teatre Armengol.

Aquest Premi, fent honor al conegut escriptor i folklorista local, arriba enguany a la seva trenta-cinquena edició i des d’un estricte sentit de servei a la cultura catalana i pel seu caràcter, la recerca en la cultura popular, s’ha convertit en eina imprescindible per a la recuperació i divulgació d'un patrimoni cultural que, si no fos així potser cauria en l’oblit.
Noèlia Burgos