Bernat Solé, alcalde d'Agramunt, tornarà a encapçalar la llista d'Acrd d'Esquerra a les eleccions municipals

25/02/2019

L’actual alcalde d’Agramunt i diputat al Parlament, Bernat Solé, ha anunciat aquest dilluns que tornarà a encapçalar la llista d’Acord d’Esquerra en les properes eleccions municipals. Segons Solé, “el projecte d’Acord d’Esquerra sempre ha estat i segueix sent un projecte col·lectiu i per aquest motiu, tot i que fa mesos que estem treballant-hi, ara que ja tenim configurada tota la llista de persones i amb tot el seu suport, he considerat oportú anunciar la meva decisió de tornar a encapçalar-la. Ho faig amb la mateixa il·lusió i sentit de responsabilitat amb el qual he procurat treballar durant aquests anys”. En aquest sentit, els motius que han fet que Solé repetís són principalment els importants projectes que formen part del pla de govern i que encara no s’han pogut realitzar i, per altra banda, els moments transcendentals que viu el país i als quals els correspon la màxima implicació de tots.

Cal recordar que Bernat Solé ja va encapçalar la candidatura d’Acord d’Esquerra els anys 2011 i 2015, obtenint en ambdós casos l’alcaldia amb dues majories absolutes. Durant aquests vuit anys amb Solé al capdavant, l’Ajuntament ha reduït el deute municipal del 88% al 25%, s’ha reduït el termini de pagament a proveïdors de 4 mesos a 1 mes i s’han dut a terme projectes importants per al municipi com la nova llar d’infants municipal, la passera del pont romànic, l’arranjament de l’Avinguda Catalunya, la Ronda Comtes d’Urgell  o el Carrer Capella, l’ampliació de la residència geriàtrica Mas Vell, el nou Espai Cívic o els Parcs de Riella, Mercè Ros i l’enllaç d’aquest amb el pont romànic. A més, s’ha dut a terme una reestructuració en els sistema de control de la despesa que ha permès incrementar de forma molt important el romanent de tresoreria de l’Ajuntament, sense haver hagut de demanar cap crèdit per a les inversions que s’han dut a terme.

Pel que fa a la nova llista, durant les properes setmanes s’aniran anunciant els noms, que inclouran persones amb llarga experiència a nivell municipal així com persones de perfils sectorials concret, amb àmplia trajectòria en els moviments associatius, per poder donar resposta a les necessitats del municipi. Solé ha volgut destacar l’esforç que ha suposat superar aquests anys de recessió econòmica i a apel·lat a l’anàlisi profund, a la priorització, a la visió de futur i al sentit de responsabilitat per afrontar els nous reptes que Agramunt té i tindrà.

Infolleida