Bernat Solé: "Que ningú tingui la temptació de jutjar la meva inhabilitació com un fracàs de la taula de diàleg"

18/11/2022

Bernat Solé ha anunciat que tornarà a la docència després de la sentència d'un tribunal "submergit en l'arbitrarietat"

Bernat Solé ha comparegut aquesta tarda davant desenes d'electes i representants polítics, la majoria d'ERC, però també algun de Junts o del PDeCAT, que li han traslladat el seu suport i escalf. Ha estat un dels darrers actes que Solé ha fet al capdavant de la Delegació del Govern a Lleida, ja que preveu mantenir l'agenda durant el cap de setmana ja que encara no ha rebut la notificació amb què el Tribunal Suprem confirma la condemna d'un any d'inhabilitació especial i una multa de 16.800 euros per un delicte de desobediència per l'1-O quan era alcalde d'Agramunt (Urgell).

Solé ha explicat que en els pròxims dies deixarà de ser delegat del Govern "per la sentència d'un tribunal submergit en l'arbitrarietat". "Deixaré de ser-ho i tornaré a la meva professió de i, sobretot, a la meva vocació de professor de Tecnologia i, més enllà de la imposició, aquest retorn em permetrà tenir més temps per a mi, però sobretot per escoltar el batec dels joves", ha afirmat. "La política també ha de ser entesa com un pas temporal per treballar en un projecte polític i no com una carrera professional", ha afegit. "Saber tornar és saber entendre aquest sentit de la política", ha assenyalat Solé.

"La repressió segueix i persisteix i més que mai ens cal el diàleg i la negociació com la millor via d'un conflicte polític que mai hauria d'haver sortit de la taula política", ha defensat. "Que ningú tingui la temptació de jutjar la meva inhabilitació com un fracàs de la taula de diàleg perquè la lluita contra la repressió va molt més enllà d'una, dues o tres persones, i aquí no valen ni personalismes ni solucions màgiques", ha ressaltat Solé.

"La lluita contra la repressió va d'un país sencer, d'uns drets i d'unes llibertats individuals però, sobretot, col·lectives i és aquí on ens hem de retrobar tots els que estimem la democràcia com la millor forma política per decidir els presents i els futurs de les societats", ha exposat. "La millor manera d'avançar cap a l'anhelada república catalana és demostrar que és el millor model per a tothom, recolzant-nos entre els ja ho tenim clar i abraçant aquells que encara no han estat convençuts", ha sentenciat Bernat Solé.      

Durant la seva compareixença, ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut i remarcat el fet d'haver pogut servir als ciutadans, primer, com a alcalde d'Agramunt, i després, com a diputat al Parlament, conseller d'Exteriors i, finalment, com a delegat del Govern a Lleida. En aquest sentit, ha repassat algunes de les principals actuacions que s'han emprès des de les diferents responsabilitats que ha assumit en l'àmbit polític i institucional. "M'he deixat la pell per fer de la política un exercici de servei públic", ha dit.

"Recordo l'1-O com a alcalde d'Agramunt, amb el pati de l'escola a vessar, amb aquell sentiment d'unitat d'acció que tant de bo no s'hagués perdut en els següents mesos i anys, amb aquell immens orgull d'haver fet possible que les urnes arribessin als punts de votació gràcies al lideratge institucional del Govern, a la determinació que vam tenir des del Parlament, al compromís dels que formàvem part dels ajuntaments i a la complicitat de moltes persones anònimes i silents", ha exposat Solé.     

L'acte a la Delegació del Govern a Lleida prop d'un centenar de càrrecs electes i representants polítics entre els quals la consellera d'Acció Exterior, diputats al Parlament, directors de serveis territorials, alcaldes, diputats provincials, de consellers comarcals, entre altres.       

ACN