El Consell Comarcal de l'Urgell celebra la Diada al Tarròs sense els consellers de JxCat

11/09/2019

El monument dedicat al President Lluís Companys al Tarròs ha acollit aquest dijous, per primera vegada, una ofrena floral organitzada pel Consell Comarcal de l’Urgell, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A la cita, però, no han assistit els consellers comarcals de Junts per Catalunya, els quals ahir van emetre un comunicat en què denunciaven la la falta de consens per organitzar aquest acte, i denunciaven que l'equip de govern (format per ERC, CUP i PSC) havia actuat de manera unilateral. 

Per la seva part, el President del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, en un acte solemne i reivindicatiu, ha llegit el manifest que ha remarcat el compromís del municipalisme amb la societat catalana i amb Catalunya, coincidint que el 2019 es commemora els 40 anys des de la restitució dels ajuntaments democràtics. Així, s’ha destacat la importància que el món local exerceix com a motor de progrés i prosperitat per als nostres municipis i com a eines de treball en la recerca de la igualtat d’oportunitats i la millora del benestar de la ciutadania.

També s’ha remarcat el moment polític actual, en que s’evidencia cada cop més la pugna social i institucional a favor de la democràcia, la justícia i la llibertat i ha fet esment de l’evident paral·lelisme amb la commemoració de l’onze de setembre, diada en memòria d’aquells que fa tres segles van defensar el país, les nostres institucions i els drets i llibertats de la nostra gent.

 

Infolleida