El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Urgell proposa una inversió a la xarxa d’aigua de la Vall del Corb

23/01/2020

S'inclouria en el pressupost del Consell Comarcal, que podria ascendir fins a gairebé sis milions d'euros

Durant la reunió mantinguda aquest vespre a la Seu del Consell Comarcal, s’ha exposat als alcaldes de la comarca els serveis que s’estan duent a terme des de l’àrea de Serveis Socials i també des de l’àrea dels Serveis Tècnics, en referència al Pla de Protecció Civil. 

El Consell Comarcal en aquests moments està actualitzant i revisant el Pla d’Assistència i Suport vigent i n’ha fet partíceps a tots els representants amb l’objectiu que els ajuntaments s’hi adhereixin. En aquest sentit, també s’ha informat de les mesures que el Departament d’Interior té previstes en relació a la lluita contra l’increment de robatoris al territori.

Com a punt a destacar, s’ha explicat la proposta que es pretén aprovar en el proper ple de l’ens comarcal, pel que fa al pressupost de la corporació que per aquest exercici ascendeix a 5.719.657,30 €, que augmenta un 17% respecte el pressupost del 2019.  La principal inversió és de 376.560 € i correspon a tres actuacions que es duran a terme a la xarxa d’aigua de la Vall del Corb: a l’adequació de les arquetes, comptatges en alta i implantació del servei de telegestió (197.285 €), la substitució de les bombes de captació del Pedruell i la instal·lació de variadors a totes les bombes de les quatre estacions existents (116.775 €) i finalment, la redacció del pla director (62.500 €). També en l’apartat de sostenibilitat i medi ambient s’invertiran 48.324 € per a la diagnosi i l’estudi d’implantació de la recollida Porta a Porta als municipi de la comarca i 36.000 € en l’adquisició d’una deixalleria mòbil.

Infolleida