El consell de l'Urgell invertirà 395.000 euros en la construcció d'un nou edifici

24/12/2021

El ple de l'ens comarcal aprova un pressupost de 6,2 milions

El consell de l'Urgell invertirà 395.000 euros en la construcció d'un nou edifici, projecte llargament reivindicat. Es tracta de la principal inversió prevista per al 2022 que compta amb una ajuda de 250.000 euros del PUOSC. El president de l'ens comarcal, Gerard Balcells, ha afirmat que és una obra “necessària”. En aquest sentit, ha destacat que "hem previst un edifici ajustat a les necessitats actuals però que pugui créixer en alçada per anar-se adaptant al que pugui venir, ja que la tendència és que els consells comarcals vagin guanyant o se'ls vagin traspassant competències, fet que vol dir més personal treballant i la necessitat de més espais disponibles". Com a exemple ha posat l'àrea de serveis socials, que en els darrers anys ha crescut de forma exponencial, de fet està previst contractar 4 professionals l'any que ve (2 educadors socials, 1 integrador social i 1 auxiliar administratiu). 

Precisament, el ple del consell de l'Urgell ha aprovat aquest dijous el pressupost per al 2022, que ascendeix a 6.270.136 euros, 870.532 euros més que el del present exercici. Els comptes se centren a potenciar els serveis socials, les polítiques de vivenda i de transició energètica. En aquest sentit, l'ens comarcal incrementarà la partida de polítiques socials uns 200.000 euros (70.000 euros per al Servei d'Atenció Domiciliària, 80.000 per al menjador escolar i 50.000 per al transport escolar). També està previst destinar 18.000 euros a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'actual edifici del consell que permetrà reduir un 30% el consum elèctric. Així mateix, es contractaran dos tècnics per a les polítiques d'habitatge (borsa d'habitatge, lloguer social, ajuts de rehabilitació vinculats amb l'eficiència energètica a través dels Next Generation…)..

Així mateix, l'any vinent, l'ens comarcal se centrarà en la millora de la gestió dels residus amb la implantació de la recollida porta a porta a tot l'Urgell. 

La proposta ha rebut els vots a favor de l'equip de govern (ERC, CUP i PSC) mentre que l'oposició (Junts) s'ha abstingut.

En la sessió plenària ha pres possessió del càrrec com a nou conseller comarcal Josep Batlle de Maldà en substitució de Jaume Pané de Preixana que va deixar el càrrec en el darrer ple. 

Laia Pedrós (SEGRE-Nova Tàrrega)