El país torna a mobilitzar-se l'1 d'octubre i reactiva l'objectiu de la independència

30/09/2022

Les sortides independentistes per a participar en actes com la Diada són habituals a la capital de l'Urgell, on en algunes ocasions s'han arribat a omplir fins a una dotzena d'autocars

Aquest 1 d'octubre l'Assemblea Nacional Catalana torna a mobilitzar la ciutadania per defensar la legalitat del referèndum de l'1-O i celebrar el seu cinquè aniversari. Tàrrega és un dels punts des d'on sortiran autocars en direcció a Barcelona, on aquest dissabte hi ha convocada una gran manifestació. Les sortides independentistes per a participar en actes com la Diada són habituals a la capital de l'Urgell, on en algunes ocasions s'han arribat a omplir fins a una dotzena d'autocars.

El referèndum celebrat l'1 d'octubre de 2017 va suposar un punt d'inflexió en la lluita cap a la independència. Una jornada històrica que enguany torna a rememorar els records, les imatges i els sentiments d'aquell dia.

A Tàrrega, la celebració començarà aquest divendres al vespre, amb una manifestació que espera reunir 200 persones. L'endemà, dissabte 1 d'octubre, des de la capital de l'Urgell s'enviaran autocars a Barcelona per a participar en la mobilització del cinquè aniversari de l'1-O. Després de la Diada de l'11 de setembre, aquesta serà la segona convocatòria de masses.

Tàrrega per la Independència, l'entitat territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, celebra enguany el desè aniversari de la seva constitució.

Noèlia Burgos Domínguez