El Ple de Tàrrega aprova el nou cartipàs municipal, fruit del pacte de govern entre els grups d’ERC-MES i la CUP

12/07/2019

El règim retributiu estableix dedicació exclusiva de l’alcaldessa i dedicació parcial de la resta de l’Equip de Govern

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat el nou cartipàs municipal, el qual organitzarà la tasca de l’Equip de Govern durant el present mandat. El document és fruit d’una entesa de govern assolida entre els grups municipals d’ERC-MES i la CUP. El cartipàs, aprovat en sessió extraordinària celebrada l’11 de juliol, ha rebut els vots favorables d’ERC-MES, CUP i PSC mentre que JxCAT s’ha pronunciat en contra. L’organigrama fixa les atribucions de la gestió de les àrees municipals als 8 regidors que formen el Govern local, segons l’acord previ formalitzat per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú (ERC-MES) i el portaveu del grup de la CUP, Daniel Esqué Vidal.

Tàrrega distribueix el cartipàs municipal en quatre grans àrees de treball - Cultura i Ciutadania; Urbanisme i Serveis Municipals; Economia; i Acció Social, Salut i Habitatge - sota les quals s’agrupen un total de 7 regidories. “Es tracta d’un organigrama transversal amb regidors i regidores d’ambdues formacions en les grans àrees de govern”, ha detallat l’alcaldessa. Entre les novetats destaca la potenciació de les polítiques de ciutadania, mobilitat, transparència, memòria històrica i patrimoni. La configuració del cartipàs “garanteix una gestió eficaç, àgil i transparent de l’ens”, ha assenyalat l’alcaldessa. Prèviament a la votació, ha pres possessió del càrrec de regidor Carlos Vílchez Ribera (CUP) en substitució de Miquel Orobitg Cortada, el qual presentà la renúncia per motius professionals.

Tinences d’alcaldia
El cartipàs també estableix cinc tinències d'alcaldia (el mateix nombre que en l’anterior corporació), distribuïdes de forma transversal entre les dues forces de l’Equip de Govern. Les cinc tinences d’alcaldia, juntament amb l’alcaldessa, integraran la Junta de Govern Local. Les tinences d’alcaldia s’han assignat en el següent ordre: Daniel Esqué, Ivonne Pont, Carlos Vílchez, Xavier Rossell, i Teresa Sala. 

Règim retributiu
En el decurs de la mateixa sessió també ha rebut llum verda el règim de retribucions, indemnitzacions i assistències dels càrrecs electes de la Corporació Municipal. La proposta ha prosperat amb els vots favorables d’ERC-MES, CUP i PSC i l’abstenció de JxCAT. Segons fixa el document, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú tindrà dedicació exclusiva mentre que la resta de membres de l’Equip de Govern tindran dedicació parcial. En relació a l’anterior mandat, es manté la retribució de 21,75 euros/hora per l’alcaldia i de 15,45 euros/hora per la resta de membres de l’Equip de Govern. Ivonne Pont Valera i Xavier Rossell-Aparicio tindran una dedicació parcial del 80%; Carlos Vílchez Rivera, del 75%; Assumpta Pijuan Tarragó i Teresa Sala Izuriaga, del 70%; i Núria Robert Ferrer i Daniel Esqué Vidal, del 40%. Les retribucions per assistència als òrgans col·legiats i comissions informatives no experimenten variacions i es mantindran en 111 euros/Ple; 44 euros /Junta de Govern Local; i 44 euros/comissions i Junta de Portaveus.

Consignacions pressupostàries vinculades a l’ampliació del CAP i l’adquisició d’un nou vehicle per a la brigada municipal
En el decurs de la mateixa sessió també han rebut llum verda, per unanimitat, diferents operacions financeres com és el cas d’una consignació de despesa de 73.000 euros destinats al conveni d’ampliació i millora de les instal·lacions del CAP de Tàrrega. També s’ha aprovat l'adjudicació d’una operació de préstec per import de 50.000 euros que possibilitaran l'adquisició d'un camió de transport per als serveis de la brigada municipal.

Infolleida