El Ple de Tàrrega tanca l’alberg de transeünts i oferirà un servei social alternatiu

28/01/2021

També s'ha aprovat una moció de suport al conseller Bernat Solé, condemnat per desobediència greu per l’1 d’Octubre

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dijous la supressió de l'alberg de transeünts, tot i s’oferirà un servei alternatiu a les persones sense sostre. El tancament s’argumenta per “l'elevat cost del servei” segons les mesures que fixa la nova normativa, que obliga a disposar de la figura d’un vetllador les 24 hores del dia (s’estimava un augment de despesa d’un 45,21%, o sigui un cost total de 76.526 euros anuals). També hi ha hagut una “davallada registrada d'usuaris”, ja que a vegades no hi havia ningú i només s’acollia un màxim d’1 a 3 persones per nit. La proposta ha rebut els vots a favor d’ERC, la CUP i el PSC mentre que Junts per Tàrrega s'hi ha pronunciat en contra.

L'oposició ha manifestat que la supressió del servei “és un greu error i que deixem de ser una ciutat plenament social” a la vegada que ha instat a continuar treballant amb entitats del tercer sector per evitar el tancament. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega anuncià fa uns dies que les instal·lacions de l’alberg s’adapten com a nou espai d’atenció social per a persones del municipi en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a persones sense llar que estan de pas pel municipi, s’atenen els casos puntuals d’emergència social mitjançant la Policia Local.

La sessió plenària també ha servit per aprovar la moció de suport al conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, amb els vots a favor d’ERC, la CUP i Junts per Tàrrega i l’abstenció del PSC. El text rebutja la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna Solé i l’acusa de participar al referèndum de l’1 d’octubre de 2017 quan era alcalde d’Agramunt. Argumenta que la sentència, la primera que rep un alcalde de l’1-O, és desproporcionada i “una mostra del segrest de la política catalana en mans del sistema judicial”. I afegeix: “Ens reafirmem en el convenciment que votar no pot ser mai delicte”.

Els grups municipals han expressat el suport “a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista” i exigeix “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades”. Així mateix, exigeixen l’aprovació immediata d’una Llei d’Amnistia i la fi de la judicialització de la política catalana alhora que reitera el compromís amb el dret a l’autodeterminació.

InfoLleida