El Ple Municipal de Tàrrega aprova el nou cartipàs

28/06/2017

Després d’expulsar als dos regidors del PSC, l’equip de govern suma tres nous membres d’ERC-MES

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dimarts, amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PSC, i els vots en contra de la CUP i el Comú, el nou cartipàs municipal, després d’expulsar els dos regidors del PSC, i de la suma del grup d’ERC-MES. D’aquesta manera, el nou equip de govern estarà format per 11 regidors, un més dels que tenia fins ara.

Rosa Mª Perelló, Alcaldessa de Tàrrega, ha manifestat el seu compromís per treballar per la ciutat amb una junta de govern més compromesa amb el procés independentista.

Per la seva part, Silveri Caro, regidor del PSC, considera que el nou pacte de govern és pura estratègia electoral.

D’altra banda, Comú de Tàrrega veu el nou pacte com una maniobra electoral, mentre que la CUP considera que les raons del trencament de l’anterior pacte són poc clares.

Una de les principals novetats del nou cartipàs és la creació d’una Àrea de Polítiques de la Ciutadania, presidida per Jaume Folguera, d’ERC, i que té l’objectiu de reforçar l’atenció a les persones de forma transversal. Folguera serà també regidor d’esports i promoció de la salut i gen gran. Les regidories d’acció social, treball i família i centre obert estaran a càrrec de Joan Palou, i Mireia Caus s’encarregarà de turisme, desenvolupament rural i pobles del municipi.

Durant el ple també s’han aprovat les retribucions dels nous càrrecs amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra del PSC, la CUP i el Comú.

Francesc García