El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, visita Tornabous

06/08/2021

Va mantenir una reunió de treball amb l’alcalde, David Vilaró

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va visitar el passat dimecres, 4 d’agost, el municipi de Tornabous per continuar amb la ronda de contactes amb els ajuntaments de la província. Crespín va celebrar una reunió de treball amb l’alcalde, David Vilaró, per conèixer els projectes de futur del poble urgellenc.

En el transcurs de la reunió, el subdelegat va fer referència al nou Programa de Rehabilitació Energètica en Edificis Existents (PREE 5000), impulsat pel Govern d’Espanya. Aquest nou programa, recollit al Real Decret 691/2021 del BOE del mateix dia de la reunió, busca regular les subvencions a les comunitats autònomes per dur a terme actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents en municipis de menys de 5.000 habitants.

Segons Crespín, amb aquest paquet de subvencions del Programa PREE 5000, dotat amb 50 milions d’euros, “s’obre una oportunitat important per als petits municipis de la província de Lleida per engegar iniciatives que contribueixin a reduir el consum energètic d’edificis públics i habitatges”. Amb l’execució d’aquests projectes, es busca “contribuir a la sostenibilitat mediambiental i impulsar l'activitat econòmica en els petits municipis”.

Prèviament, Crespín va visitar al mateix municipi de Tornabous una finca de pera blanquilla acompanyat pel seu propietari, Amadeu Ros, per seguir de prop el desenvolupament de la campanya de la fruita d’enguany. El subdelegat va conversar també amb els treballadors temporers d’aquesta finca, la majoria d’ells amb anys d’experiència en el sector fruiter.

L'Urgell TV