El Tarròs, vila natal del president Companys, commemora el 79è aniversari del seu afusellament

15/10/2019

L’acte ha estat marcat per la recent publicació de la sentència contra els presos polítics

La Consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha presidit aquest dimarts a la tarda l'acte institucional d'homenatge al president Lluís Companys, amb motiu del 79è aniversari del seu afusellament, al seu poble natal, el Tarròs.

L’acte ha estat marcat per la recent publicació de la sentència contra els presos polítics, on les autoritats han considerat que el dictamen suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades i una retallada dels drets i llibertats col·lectives. Avui, 79 anys després, hem pogut tornar a constatar que les forces polítiques de l’Estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte.

Per la seva banda, en el torn de parlaments, el president Comarcal ha destacat el paral·lelisme històric que estem vivint i que ens confirma que el poble no defalleix i malgrat que la lluita serà llarga, cap presó podrà sotmetre la voluntat d’un poble.

A la cerimònia han asisitit centenars de persones i els representants de la Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal de l'Urgell entre d'altres autoritats, així com familiars de Companys. L’ofrena floral i l’himne dels Segadors han posat punt final a l’homenatge.
Noèlia Burgos