Els joves de Maldà pinten un mural en les jornades de treball del municipi

13/08/2018

Durant tot l’estiu realitzen tasques de manteniment en diversos espais

Pintar un mural amb elements característics de Maldà és una de les moltes tasques que joves d’entre 14 i 23 anys d’aquest municipi realitzen durant l’estiu en el marc de les jornades de treball que impulsa l’Ajuntament de Maldà. Juntament amb l’artista Llukutter, els joves van dur a terme un procés creatiu en què van proposar tot allò que volien que aparegués en aquest mural. L’skyline del municipi, la imatge d’un popular veí de Maldà, i el nom de l’entitat de joves van estar les propostes amb millor acceptació.

Les jornades de treball van néixer ara fa sis anys amb la voluntat de generar un procés d’arrelament al municipi entre els seus joves. Per fer-ho, des del consistori van creure que involucrar aquest jovent en la cura i el manteniment del poble era una bona manera per aconseguir aquest propòsit.

Aquest estiu els nois i noies de Maldà viatjaran a Madeira i a l’Escala. Abans, però, hauran de dur a terme, durant 45 hores, treballs com ara pintar bancs, netejar zones enjardinades, adequar carrers o elaborar un vídeo per impulsar l’autoconsum energètic a les llars de la població.

Francesc García