ERC-MES vol liderar un canvi de govern a l'Ajuntament de Tàrrega amb Alba Pijuan com a candidata a l'alcaldia

14/06/2019

ERC-MES ha anunciat aquest divendres que vol liderar un canvi de govern a l'Ajuntament de Tàrrega, pactant amb la CUP.  Alba Pijuan és la candidata a l'alcaldia després de la renúncia d'Òscar Amenós.

La formació explica que després de les converses mantingudes amb totes les forces polítiques presents al consistori, "s'ha treballat per consensuar un programa de govern amb la CUP per als propers quatre anys". Entre les dues formacions sumen 8 regidors enfront dels 7 de Junts per Tàrrega, la força més votada a les eleccions municipals del passat 26 de maig. Cal recordar que per poder accedir a l’alcaldia, es necessita majoria absoluta de 9 regidors. En cas contrari, obtindria l’alcaldia directament la força més votada a les eleccions del maig passat, que va ser Junts Per Tàrrega amb Rosa Maria Perelló com a candidata.

L'altra novetat que ha anunciat aquest matí ERC-MES és la renúncia a candidat a l'alcaldia del cap de llista Òscar Amenós per motius personals. La nova candidata a l'alcaldia Alba Pijuan Vallverdú, és Doctora en Teoria de la Traducció, és especialista en la tasca traductora de Manuel de Pedrolo. Treballa com a tècnica lingüística a la UdL i és professora col·laboradora de la UOC.

Des de la formació republicana afirmen que "l'opció preferent de govern per a ERC-MES és un govern progressista, republicà i independentista, que faci possible un nou estil de govern a Tàrrega. Això és concreta en un govern que apliqui els principis de la participació ciutadana, de la transparència, de la justícia social i de la defensa de les llibertats nacionals".
Infolleida