ERC proposa Gerard Balcells com a nou president comarcal

01/07/2019

Les darreres setmanes ERC han mantingut converses amb les altres forces progressistes presents al Consell Comarcal

Les darreres setmanes ERC han mantingut converses amb les altres forces progressistes presents al Consell Comarcal per fer possible un programa de govern renovador i compromès amb el territori. Per la seva banda, ERC, com a força d’esquerres amb major representació a l’ens comarcal liderarà el projecte de canvi proposant a Gerard Balcells, alcalde de Sant Martí de Riucorb, com a nou president comarcal. Balcells és vitraller, professor de secundària i va ser conseller comarcal la passada legislatura, també és el secretari d’organització d’ERC a la federació comarcal del partit a l’Urgell.

L’opció preferent de govern segons ERC és un govern progressista i republicà que faci possible un nou estil de govern a la comarca de l’Urgell i possibiliti l’alternança política. Això ho concreten en un govern que apliqui els principis de la transparència, de la justícia social i l’equilibri territorial amb una visió de comarca on la col•laboració amb tots i cadascun dels ajuntaments i agents socials sigui la clau de la nova governança comarcal. 

Segons expliquen, el model republicà de comarca passa per garantir l’equilibri territorial, potenciant i descentralitzant tots els serveis comarcals, especialment aquells que contribueixen a la millora de la vida de les persones, fer front al despoblament, protegir i defensar el patrimoni i vetllar per la promoció dels productes locals. La millora de la gestió dels residus ha de ser una de les claus del nou cicle polític que també ha de fer possible el treball en xarxa per garantir l’eficiència de recursos i aprofitar les potencialitats de la comarca. 
Infolleida