La CUP de Tàrrega reclamarà la realització d'una audiència pública sobre la creu de la plaça Major

22/11/2018

Critiquen i denuncien que l’equip de govern no té en compte ni entitats ni oposició

La CUP de Tàrrega instarà a l’equip de govern al proper ple a celebrar una audiència pública per tractar la senyalització, ubicació i simbologia franquista de la creu de terme de la plaça Major.

La formació, que ja va proposar la retirada del símbol franquista de la plaça Major, considera que la reunió que es va fer el passat 3 d'octubre entre l’Ajuntament, els partits de l’oposició, tècnics de cultura, artistes locals, i l'associació el Rostoll, és la pitjor manera d'encarar el tema. A més, la CUP denuncia que el Rostoll no fos convidat directament per l'equip de govern en ser una associació que va fer públic el seu posicionament demanant la retirada del monument franquista de la creu, i que tampoc es tingués en compte cap altra associació de la ciutat.

Per això, la CUP de Tàrrega reclama endegar un debat informatiu i formatiu, amb voluntat democràtica i amb transparència, considerant que “una audiència pública és el millor marc per resoldre una polèmica originada per la poca capacitat de diàleg que mostra tot sovint el govern de CiU i Esquerra Republicana”.

La CUP recull així el guant a la demanda feta per les diverses veus i entitats que han reclamat poder participar en aquest tema. La formació insisteix en que cal posar en valor tots els recursos i eines a l'abast per promoure la participació política ciutadana, tal i com proposava en les esmenes que va fer el 2016 a l'esborrany de Reglament de Participació Ciutadana.  

L’equip de govern va fer públic fa uns dies que la seva decisió era mantenir la creu de terme a la plaça Major i que en taparia la inscripció franquista. Per a la formació independentista, caldria retirar la creu de terme de la plaça, per tota la càrrega simbòlica que va adquirir quan en el seu moment la Comisión pro monumento a los caídos va decidir  reubicar-la a la plaça, lluny del lloc i les funcions originals, i afegint la inscripció “A nuestros caídos. 1936-1939”. 

Infolleida