La Diputació de Lleida ha aprovat els pressupostos de l'any 2019

20/12/2018

Ho ha fet gràcies amb els vots a favor d'Unitat d'Aran i el Partit Socialista, les abstencions de Ciutadans, PP i Esquerra i el vot en contra de la CUP

L'equip de govern de la diputació de Lleida ha aconseguit tirar endavant els pressupostos per l'any 2019. Ho ha fet gràcies amb els vots a favor d'Unitat d'Aran i el Partit Socialista, les abstencions de Ciutadans, PP i Esquerra i el vot en contra de la CUP. Els dos primers han assegurat donar-hi suport per evitar una situació de bloqueig com ara hi ha a la generalitat i a l'estat perquè encara no els tenen aprovats.

Aquests comptes ascendeixen a gairebé 130 milions d'euros, 25 milions dels quals es destinen a polítiques del benestar. Tots els partits s'ha mostrat satisfet amb les partides destinades al desplegament de la fibra òptica al territori i al pla de dinamització local amb 10 milions per a cada àmbit. Ciutadans no ha volgut obviar la seva preocupació per la imatge de la institució arran dels fets que han provocat la marxa de Reñé, qui de fet no ha assistit a la sessió d'aquest dijous. Per la seva banda, el Partit Popular ha criticat que el govern segueixi pagant la quota a l'AMI.

Els pressupostos també contemplen una partida de 200 mil euros per aquells ajuntaments que necessitin infraestructures per acollir el festival Doctor Music. El grup d'Esquerra ha criticat que en els comptes de l'any vinent no hi hagi un capítol d'inversions en carreteres, després que l'equip de govern hagi remarcat que hi destinarà el romanent d'aquest 2018.

Durant la sessió, la presidenta ha mostrat el seu suports als polítics independentistes empresonats després que hagin abandonat la vaga de fam. D'altra banda, aquest ha estat el primer ple de la Diputació que Lleida Televisió que emet en streaming tal i com fa amb els de la Paeria.
Marc Tàsies