La Festa de la Sembra mostra a 200 nens i nenes la tradició agrícola a La Fuliola

16/11/2017

El certamen es celebra per primera vegada amb l’objectiu de fer la festa més gran i que els petits coneguin com es sembrava antigament

Després de 38 edicions de les Festes del Segar i el Batre de La Fuliola, l’organització ha decidit celebrar per primera vegada la Festa de la Sembra. La celebració ha comptat amb la participació de prop de 200 nens i nenes de les escoles de La Fuliola, Tornabous, Ivars d’Urgell i Barbens. Sota el lema “Conèixer per estimar”, la quitxalla ha descobert com es sembrava antigament, tal com ho feien els seus avis i besavis.

Els petits han pogut comparar el mètode de sembra antic amb l’actual, el qual es fa amb l’ajuda de tractors. A més, han tingut l’oportunitat de sembrar ells mateixos el blat que els pagesos colliran en la propera edició de les Festes del Segar i el Batre, el pròxim mes de juliol.

Des de l’organització consideren que la Festa de la Sembra és una manera de donar més visibilitat al certamen, fer-lo més gran i ampliar el ventall de públic que hi assisteix any rere any. Per aquesta raó han manifestat que la festa tindrà continuïtat l’any vinent.

Francesc García