La Fira del Torró estrenarà un espai dedicat al vi i a la xocolata

23/09/2022

L’oferta gastronòmica de les foodtrucks de la plaça Fondandana s’amplia també a la plaça del Mercat, on el públic també podrà gaudir de música en directe

El 8 i 9 d’octubre Agramunt serà un any més la capital del torró i la xocolata a la pedra. La 33a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la pedra serà el punt de trobada
del món dolç i del producte agroalimentari de qualitat. Entre les novetats més destacades d’aquesta edició destaca l’ampliació dels espais d'activitats amb una aula nova, on la xocolata i el vi seran els grans protagonistes, o també, un nou espai amb més Foodgonetes i música en directe.

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Agramunt ha estat l’escenari, aquest divendres al matí, de la roda de premsa de presentació de la fira. Sílvia Fernàndez, alcaldessa d'Agramunt, ha destacat que enguany serà una edició ‘que ens fa molta il·lusió perquè suposa la tornada a la normalitat’ i ha remarcat l’aposta ‘per posar en valor el nucli antic amb una nova aula a l’Espai Guinovart’. Per la seva part, Tamara Lombardo, directora de la Fira, ha explicat els espais on es desenvoluparà la fira destacant, entre d’altres, el nou espai per a les Foodgonetes i la tradicional carpa on veure la cuita del torró d’Agramunt ‘i gaudir de l’espectacle de l’elaboració tradicional del torró i l'oportunitat de tastar-lo acabat de sortir del perol’.

El Pavelló Firal d'Agramunt serà un cop més un dels grans epicentres de fira. El pavelló dolç serà l’espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d'Agramunt, acompanyats d'altres expositors del món del dolç. I també comptarà amb un intens programa d’activitats a l’Aula del Gust amb els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça. Pep Palau, gastrònom i organitzador de l'Aula del Gust, ha estat l’encarregat de donar a conèixer el programa d’activitats. Alguns dels protagonistes seran Eva Feliu (Aürt, restaurant barceloní amb una estrella Michelin), David Gil (grup elBarri), Arnau Arboix i Josep Esturi del col·lectiu Taula dolça (que agrupa pastissers, postrers i xocolaters d’Osona), el cuiner Arnau París, el xocolater Joan Baixas (Amazing Chocolate) o Zoe Valero, mestra torronaire, entre d’altres. A l’Aula del Tast es donaran a conèixer, a través presentacions i tastos guiats, els productes de proximitat més destacats que s’exposaran al Pavelló Agroalimentari. Hi haurà olis,
embotits, espècies, vins, caves, cerveses o pa, entre molts d'altres.

Aquest any tindrà un especial protagonisme la xocolata i el vi i és que s’estrenarà un nou espai d’activitats, l’Aula de la Xocolata i el Vi. Aquest espai acollirà demostracions i tastos amb els vins de la DO Costers del Segre i xocolates d'Agramunt i estarà ubicat a l’Espai Guinovart (Plaça del Mercat, 1). Aquest nou espai aportarà més moviment al nucli antic que també comptarà amb un total de 140 parades que aniran des del pavelló firal fins al centre.

Al programa d’activitats no hi faltarà l’espai de la Cuita, on es viurà en directe l’elaboració del torró d’Agramunt i activitats pels més petits a l’Espai Cuinetes amb tallers gastronòmics pedagògics. Aquesta edició també incorpora un nou espai de jocs familiars que estarà ubicat a la Plaça del Mercat. La reserva per a les activitats que requereixen prèvia inscripció es podran fer a partir del 26 de setembre a través de l’Oficina de Turisme d’Agramunt (973 391 089) i la web www.firadeltorro.com. Durant el cap de setmana de la fira les inscripcions es faran al Punt d’Informació del recinte firal.

La música en directe també tindrà el seu espai com també les ja habituals foodtrucks. Serà a l’espai de Les Foodgonetes on al llarg de tot el cap de setmana hi haurà diversos concerts i els visitants de la fira podran gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica que inclourà des d’entrepans o hamburgueses, a hotdogs o pizzes, entre d’altres opcions. Estaran ubicades a la Plaça Fondandana i, enguany, amplien espai i també se n’ubicaran a la Plaça del Mercat. A més a més, el públic podrà gaudir al llarg de tot el cap de setmana de diverses actuacions musicals, com per exemple, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

En el marc de la mateixa fira, durant tot el mes d’octubre se celebrarà la 7a edició de la Ruta Gastronòmica que de nou permetrà redescobrir el torró i la xocolata en plats tant dolços com salats que prepararan 12 restaurants de la demarcació de Lleida.
Vídeo: Noèlia Burgos Domínguez | Text: Infolleida