La remodelació de la Plaça Major, principal projecte del pressupost de Tàrrega del 2018

06/03/2018

També s’asfaltarà el pàrquing de l’avinguda Onze de Setembre, i es destinarà una partida de 80.000 euros a participació ciutadana

La reforma de la Plaça Major de Tàrrega serà el principal projecte del pressupost de la capital de l’Urgell per al 2018. Els treballs consistiran en la renovació de la xarxa de clavegueram i l’empedrat de la plaça, que esdevindrà en una única plataforma. L’actuació, encarada a revitalitzar el comerç del centre de Tàrrega, comptarà amb un pressupost de 385.000 euros, i podria tenir un ajut de la Diputació de Lleida de prop de 150.000 euros. Es preveu que les obres comencin al setembre, després de FiraTàrrega, i tinguin una durada de sis a vuit mesos.

Una altra actuació important del pressupost serà la renovació del pàrquing de l’avinguda Onze de Setembre, el qual s’asfaltarà completament. Aquesta zona d’aparcament que connecta amb la Plaça Major continuarà sent gratuïta, i els treballs de millora tindran un pressupost de 195.00 euros.

Els comptes per al 2018 inclouran una partida de 80.000 euros destinada a la participació ciutadana. Segons ha avançat Perelló, els veïns de Tàrrega podran escollir entre quatre projectes de millora d’alguns espais de la capital de l’Urgell.

El pressupost de l’Ajuntament de Tàrrega pel 2018 ascendeix a prop de 15.980.000 euros, un 5% més que el de l’any anterior. D’aquest total, un 12 % es destinarà a noves inversions, mentre que un 80% serà per donar serveis a la ciutadania. Segons el previst, els comptes s’aprovaran el pròxim 22 de març en la sessió plenària de l’ajuntament.

Francesc García