L'Ajuntament d'Agramunt tindrà nou grans àrees de govern

18/07/2019

Els regidors només rebran retribucions per l'assistència les assistències als òrgans col·legiats

A l’espera que s’aprovi durant el ple que se celebrarà aquest dijous, el cartipàs municipal previst per l’equip de govern d’Acord d’Esquerra comptarà amb 9 grans àrees per donar resposta a les polítiques que es preveuen desenvolupar durant els propers quatre anys. Una primera àrea, encapçalada per Sílvia Fernàndez, inclourà les polítiques de Serveis Socials, Salut, Diversitat i Igualtat. El regidor Xavier Secanell serà el responsable dels Serveis Municipals, Medi Ambient, Agricultura i Pobles del municipi. Amanda Cardona, que s’estrena com a regidora en el consistori, encapçalarà les polítiques de Cultura i Turisme. Una cinquena àrea que inclourà la Via Pública, els Equipaments Municipals, el Patrimoni, les Zones Verdes i l’Entorn tindrà com a responsable Josep Maria Carrera. Pel que fa a l’àrea d’Educació i Esports, anirà a càrrec d’Olga Ribera, mentre que les Noves Tecnologies, el Comerç, el Treball i la Participació Ciutadana serà responsabilitat de Joan Pijuan. Finalment, Tamara Lombardo serà la responsable de Fires i Comunicació mentre que Judit Solé serà la responsable de Festes i Joventut. Pel que fa a l’alcaldia, Bernat Solé assumirà l’àrea d’Urbanisme, Governació, Economia i Relacions Institucionals.

El nou cartipàs municipal preveu una junta de govern formada per 4 tinents d’alcaldia i una comissió de coordinació formada per tots els membres de l’equip de govern. Pel que fa a les comissions informatives, de comptes i d’urbanisme, estaran formades per 5 regidors d’Acord d’Esquerra i 2 regidors de Junts per Agramunt.

Pel que fa a les retribucions en salaris, es preveu que cap regidor en rebi, únicament rebran les assistències als òrgans col·legiats. L’alcalde tampoc tindrà cap retribució salarial des de l’Ajuntament. En aquest sentit, el nou equip de govern preveu la incorporació d’una persona de suport a les regidories.

Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “el nou cartipàs municipal vol donar resposta a les necessitats del municipi”. Solé també ha afegit que s’ha reunit ja amb el portaveu de Junts per Agramunt per oferir-li diàleg i entesa.

Infolleida