L’ajuntament de Tàrrega adquireix un nou vehicle de neteja de la via pública

29/11/2021

Una màquina escombradora que permetrà ampliar i reforçar el servei de la brigada

La Regidoria de Serveis Municipals de Tàrrega ha estrenat avui dilluns un nou vehicle de neteja de la via pública. Es tracta d’una màquina escombradora d’aspiració que el consistori ha adquirit mitjançant concurs públic a l’empresa targarina Ros Roca S.A. per un import de 187.550 euros (IVA inclòs). Bona part d’aquesta quantitat ha estat finançada per la Diputació de Lleida, que ha aportat 126.660 euros mitjançant una subvenció del Pla de Cooperació Municipal. Gràcies a aquesta inversió, la Brigada Municipal amplia el seu parc mòbil de neteja de la via pública, que ara passa a tenir dues màquines escombradores.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha destacat que la posada en funcionament d’una segona màquina d’escombrar permetrà millorar significativament les tasques de neteja de carrers i places, “una demanda reiterada de la ciutadania a la qual volem donar resposta intensificant aquest servei”. La nova màquina, model CityCAT 5006, és un vehicle sostenible que compta amb un dipòsit d’aigua amb capacitat per a 880 litres i una caixa de residus de 4,3 metres cúbics. Està dotada de diverses mànegues i un sistema d’hidroneteja amb aigua a alta pressió que permet retirar amb eficàcia la brutícia incrustada al paviment com taques o xiclets. Els raspalls es controlen de forma remota des de la cabina a través d’un ‘joystick’.

Fotografia: Representants de Ros Roca S.A. han lliurat aquest matí la nova màquina escombradora a l’Ajuntament, en presència de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el cap de la Brigada Municipal, Salvador Solé

Segre-Nova Tàrrega / Foto: Ajuntament de Tàrrega