L'Ajuntament de Tàrrega modificarà el POUM per preparar-se per a la futura ampliació del CAP

28/04/2021

El ple de demà també preveu l'aprovació de la Beca d'Estudis Humanístics i Ciències Socials Joaquim Capdevila i Capdevila

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega preveu aprovar en la sessió ordinària de demà dijous la modificació puntual del POUM relativa a la categorització del sistema d’equipaments en l’àmbit d’ampliació del Centre d’Assistència Primària de Tàrrega. La redacció del projecte ja va ser adjudicada el passat mes de novembre i amb aquest nou pas es permetrà seguir endavant amb el projecte per a la remodelació i aprovació de l’edifici del CAP, que està previst que es dugui a terme en els propers tres anys.

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia serà l’aprovació de les bases de la Beca d’Estudis Humanístics i Ciències Socials Joaquim Capdevila i Capdevila. Aquesta beca té l’objectiu promoure una línia per contribuir a la producció d’estudis sobre humanitats i les ciències socials amb una dotació de 1.500 euros i durà el nom del lingüista i historiador Joaquim Capdevila i Capdevila (1967-2017), en un projecte conjunt amb el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Maldà.

La sessió plenària també contempla l’aprovació del Complement de Productivitat per al personal de l’Ajuntament de Tàrrega i l’Ens Públic Empresarial Local Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. Després de mesos de negociacions amb el Comitè d’Empresa, s’ha arribat a un acord per atorgar un incentiu econòmic anual per aquelles persones que aporten un plus al seu lloc de treball. Hi ha un pressupost de 50.000 euros per aquest complement que inclou tots els empleats de l'Ajuntament a excepció de la Policia Local, que té un complement diferent que ja va aprovar-se amb antelació.

Rehabilitació de Cal Trepat

Finalment, també es presentarà a aprovació un préstec a llarg termini per import de 392.000 euros per la rehabilitació de l’antic edifici d’oficines de Cal Trepat. L’immoble potenciarà els serveis del Museu Trepat i acollirà les oficines de FiraTàrrega. Quan s’escaigui, també servirà com a espai de residència temporal d’artistes del certamen teatral i alberg de peregrins del Camí de Sant Jaume. Aquest projecte serà finançat per l’Ajuntament i també compta amb una subvenció del PUOSC i una ajuda OSIC.

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega començarà aquest dijous 28 d’abril a les 8 del vespre, tindrà format telemàtic i s’emetrà en directe pel canal de YouTube del consistori.

Nova Tàrrega