L'Urgell treballa per dotar la comarca amb el 15% d'habitatge social

03/02/2022

La CUP, a govern, s'absté en l'aprovació de l'estudi per implementar el porta a porta perquè "li falta profunditat"

El consell de l'Urgell destinarà 15.000 euros d'una subvenció de la Diputació de Lleida a un projecte per dotar la comarca amb el 15% d'habitatge social i solidari que marca la llei, iniciativa que va lligada amb l'objectiu de repoblar les zones rurals, segons ha detallat el president de l'ens comarcal, Gerard Balcells. Així mateix, 15.000 euros més, també de la Diputació de Lleida, es destinaran a un projecte de transició energètica que pretén que abans d'acabar aquest mandat tots els ajuntaments de l'Urgell tinguin informació dels consums particulars, industrials i municipals per poder plantejar la creació comunitats energètiques amb totes les directrius detallades.

En el marc del ple també s'ha aprovat l'adhesió de vuit ajuntaments de la comarca a la borsa rural d'habitatge i la borsa de mediació per al lloguer social de l'Urgell. Són Agramunt, Ciutadilla, Maldà, Nalec, Sant Martí de Riucorb, Tornabous, Vallbona de les Monges i Vilagrassa.

Així mateix, la sessió plenària ha donat llum verda a l'aprovació de l'estudi per implementar la recollida de residus porta a porta a l'Urgell. Curiosament, la CUP, al govern, s'ha abstingut mentre que Junts, a l'oposició, hi ha votat a favor com també ho ha fet ERC i PSC, al govern. El conseller comarcal de la CUP, Sebastià Mata, ha defensat que "a l'estudi li ha faltat profunditat" i h afegit que "podria haver afinat molt més". Amb tot, ha defensat que la CUP està a favor del porta a porta, “si pot ser de quatre fraccions” encara que la previsió és que aquest any s'implanti a tota la comarca amb només dues fraccions (orgànica i resta), com ja fa Agramunt des del març de l'any passat. Per part seva, el president de l'ens comarcal ha dit que aquesta aprovació era un simple tràmit per poder cobrar la subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya.

A més, el ple ha aprovat l'adhesió del consell de l'Urgell al protocol general d'actuació per a la participació, impuls, suport i promoció de la xarxa de destins turístics intel·ligents (REDDTI). Es tracta del primer ens comarcal que s'adhereix a aquest protocol.

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)