Més d'un miler de persones reclamen "drets i llibertats" a Tàrrega en el marc de la vaga general

18/10/2019

La manifestació ha sortit des de la plaça de Riambau, ha recorregut la ciutat i ha acabat a la plaça Major amb una lectura del manifest

Més d'un miler de persones s'han concentrat a la plaça Riambau de Tàrrega aquest divendres a les 12 hores del migdia en el marc de la vaga general convocada a Catalunya per la Intersindical-CSC i la IAC.

El sindicat independentista ha convocat aquesta vaga sota el lema "Pels drets i les llibertats". La marxa ha anat demanant el tancament de comerços i botigues al seu pas per Tàrrega. Entre d'altres motius, la Intersindical reclama un salari mínim de 1.200 euros i la lluita contra les desigualtats i la bretxa salarial que pateixen les dones. També vol recuperar la dació en pagament sol·licitada pel Parlament de Catalunya però tombada per l'Estat espanyol, l'aplicació immediata de l'acord d'emergència climàtica i un Pla de rescat social.

Per finalitzar la manifestació, a la plaça Major s'ha llegit un manifest per part de l'organització, on s'han demanat drets i llibertats.
Noèlia Burgos