Tàrrega acull l’Assemblea nacional de Dones d’Esquerra Republicana

13/07/2021

L’acte va comptar amb la presència de Carme Forcadell i Dolors Bassa

L’Ateneu de Tàrrega va ser la seu de l’Assemblea nacional de Dones d’Esquerra Republicana que es va celebrar el passat dissabte. La reunió va tenir un format híbrid i va estar seguida per 500 militants del partit, 150 de les quals ho van fer de forma presencial, mentre que la resta ho van fer telemàticament.

L’Assemblea, que va ser dirigida per l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va comptar amb la presència de l’exconsellera Dolors Bassa i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell dues setmanes després del seu indult. També van assistir-hi la consellera de Feminismes, Tània Verge; la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta; i la vicesecretària general de les Dones, Raquel Sans.

La jornada de treball va servir per tornar a posar de manifest la fortalesa de les dones d’ERC i els lideratges femenins dins el partit. Un dels objectius principals en l’òrbita d’aquesta reunió va ser el compromís de seguir treballant per la “transformació feminista del país”, tal com va afirmar la diputada Raquel Sans.

Bassa va defensar el paper del feminisme com a eina primordial per poder desenvolupar les polítiques socials i Forcadell va mostrar la seva satisfacció amb el procés de feminització que ha fet Esquerra els darrers anys. D’altra banda, ambdues van reiterar la importància de la taula de diàleg “hi hagi qui hi hagi a l’altre costat” després de la remodelació de l’executiu de Pedro Sánchez.

L'Urgell TV / Foto: SEGRE