Tàrrega convoca un fòrum ciutadà per debatre 76 propostes de pressupostos participatius

03/12/2019

Serà dijous 19 de desembre quan els veïns i veïnes prioritzaran els projectes que es portaran a una votació popular i es decidirà com invertir una partida de 100.000 euros el 2020

En el marc del seu primer procés de pressupostos participatius, l'Ajuntament de Tàrrega ha seleccionat un total de 76 propostes formulades pels ciutadans d'entre les 350 aportacions rebudes. Aquesta setantena s'elevaran a les dues següents fases del procés: el Fòrum Ciutadà de Priorització i la votació final. D'aquesta manera, la capital de l'Urgell ha reprès el procés de pressupostos participatius després de diversos parèntesis electorals. Totes les aportacions van ser recollides en el tram final de l'anterior mandat.

El consistori municipal vol, amb aquesta iniciativa, donar veu als veïns i veïnes de la capital de l'Urgell a l'hora de fixar inversions del pressupost municipal. En concret, Tàrrega preveu destinar 100.000 euros del capítol d'inversions de l'exercici 2020 a allò que determini la ciutadania en la votació final, que tindrà lloc del 20 de gener al 4 de febrer. Abans, el 19 de desembre es farà el Fòrum Ciutadà de Priorització, on els targarins i targarines debatran i elegiran els projectes finalistes que es portaran a l'esmentada votació. Els vots s'emetran telemàticament.

Temes urbans els més demandats

La majoria de les 76 propostes fan referència a projectes urbanístics i millores de l'espai públic. Són, per exemple, la instal·lació de bústies amb bosses per recollir els excrements dels gossos; la construcció de passos reductors de velocitat; la millora de la senyalització del patrimoni; l’augment de la dotació de màquines de neteja; i més inversions pel que fa a mobiliari urbà, parcs infantils i enllumenat.

Infolleida