Tornabous suspèn durant un any llicències de projectes de macrocentrals eòliques i solars

28/06/2021

El ple de l’Ajuntament de Tornabous, celebrat el passat 21 de juny, va aprovar per unanimitat suspendre per un any la tramitació de plans urbanístics derivats i l’atorgament de llicències o autoritzacions d’edificació, instal·lació o ampliació relatives a activitats i usos de producció d’energia i no destinades a l’autoconsum.

L’equip de govern (Poble Viu-Amunt -CUP-), que va presentar la proposta, remarca que amb aquesta suspensió no s’està en contra de la implantació de les renovables sinó que aquesta no respongui als criteris d’aproximar la producció als centres de consum, potenciar l’autoproducció i aprofitar els espais ja alterats per l’activitat.

Els anticapitalistes també denuncien que les comarques de Ponent exemplifiquen la desregularització del sector de les renovables: més de 500 molins sol·licitats a la ponència d’energies renovables (a banda dels 138 que ja hi ha en funcionament) i més de 2.000 hectàrees de plaques fotovoltaiques en aquestes tres comarques. I per això reclamen una planificació ordenada d’un model energètic al servei de la ciutadania i no supeditat als interessos de les empreses de l’Ibex 35.

Redacció - SEGRE