Tremosa reafirma els ajuts al Segrià i dona suport al canal Segarra-Garrigues

27/01/2021

El conseller ha visitat l’empresa Aigües del Segarra Garrigues, una infraestructura que “cal seguir potenciant perquè aquesta gran inversió feta pel Govern es converteixi en creixement econòmic”

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha explicat aquest dimecres que "esperen una proposta" del Consell Comarcal del Segrià per establir unes bases i que es puguin reinvertir "el més ràpid possible" a la comarca els 1,3 milions no executats dels ajuts per compensar el tancament perimetral del juliol al Segrià. Segons Tremosa, "legalment no era fàcil, però s'ha reaccionat ràpid per donar resposta al perjudici generat i ara correspon al Consell Comarcal del Segrià fer la proposta per gestionar aquests recursos". Tambñé ha afirmat que el Departament que encapçala ha fet un "esforç excepcional".

Aquestes declaracions les ha fet durant la seva visita a les instal·lacions d’Aigües del Segarra Garrigues a Tàrrega, on també ha remarcat la necessitat "d’accelerar el sistema de regadiu del Canal Segarra-Garrigues" i de "canviar les zones d’especial protecció per a les aus" (ZEPA).

"Lleida té grans actius per guanyar pes al conjunt de Catalunya com el Canal Segarra Garrigues que cal seguir potenciant perquè aquesta gran inversió feta pel Govern es converteixi en creixement econòmic", ha afirmat el conseller.

En aquest sentit ha recordat que la demarcació de Lleida "té sòl i aigua, que són els grans actius necessaris per participar en la revolució energètica, en la revolució de mobilitat i en la revolució digital i, per tant, per guanyar pes en la Catalunya del segle XXI". I ha insistit que cal aprofitar al màxim aquests recursos.

Sobre l’allargament dels ERTOs fins al 31 de maig, Tremosa ha indicat que el Govern espanyol ha creat una "incertesa de futur en termes econòmics i jurídics" i que ho ha fet a "última hora i per poc temps". La mesura "és benvinguda i necessaria perquè les empreses puguin sobreviure" a la crisi derivada de la Covid-19. "L’acord hauria pogut arribar abans i donar més tranquil·litat a empreses i treballadors", ha lamentat. 

InfoLleida