Un miler de persones commemoren el segon aniversari de l'1-O a Tàrrega

01/10/2019

L'acte, que s'ha desenvolupat sense incidents, ha transcorregut pels carrers de la ciutat i ha finalitzat a la plaça Major.

Un miler de persones s'han manifestat aquest dimarts al vespre a Tàrrega per commemorar el segon aniversari del referèndum de l'1-O. La marxa, que s'ha desenvolupat sense incidents, s'ha iniciat al carrer de l'1 d'octubre de 2017, on s'ubica la caserna de la Guàrdia Civil, i ha transcorregut pels carrers de la capital de l'Urgell fent parada a quatre dels centres de votació que es van habilitar aquell dia. Durant el trajecte, els participants han cridat consignes com "Llibertat presos polítics" o "Això no és una festa, és una protesta". Així mateix, també han transportat de manera simbòlica una de les urnes utilitzades per a la votació celebrada a la tardor de fa dos anys.

La jornada ha conclòs a la plaça Major amb la lectura d'un recull de frases dels líders independentistes per part de 17 voluntaris del públic assistent, i també d'un manifest de l'actor Josep Minguell.

La música d'en Karlitos Miñarro ha posat el punt final a l'acte impulsat per la plataforma Tàrrega per la República, que aplega a entitats i partits independentistes de la ciutat.

Noèlia Burgos