La cambra de comerç de Tàrrega ha entregat els Premis Cambra amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra.

07/05/2019

Cinc empreses han estat galardonades en el darrer acte de l'actual president de la Cambra Delfí Robinat

La cambra de comerç de Tàrrega va entregar el divendres 3 de maig els Premis Cambra 2019. Els premis tenen com a finalitat reconéixer públicament les empreses del territori així com també estimular i promoure els valors que distingeixen les empreses i les activitats econòmiques capdavanteres a la demarcació de Lleida.

L'acte es va celebrar a la finca dels Comtals, on es va dur a terme un dinar i l'entrega de premis. Enguany les cinc empreses guardonades han estat: Castell del Remei, Farinera Roca, Fundicions Montfort, Laumont i Soc Chef.

Castell del Remei és un celler centenari que pertany a la denominació d'origen Costers del Segre i es troba a la històrica finca de la plana d'Urgell del municipi de Penelles. El seu volum de producció actualment és de 800.000 ampolles i un alt percentatge d'exportació en més de 40 països. Castell del Remei també efectua una important tasca etnoturística, oferint visites al celler. Tomàs Cusiné va ser l'encarregat de recollir el premi.

Farinera Roca és una empresa situada a Agarmunt que es dedica a l'elaboració de diversos tipus de farines. L'origen de l'empresa es remonta al 1939, i al llarg dels anys la seva forma de producció ha anat canviant. Des de l'any 2010 la seva filosofia de producció és fer farines naturals, procedents de cereals ecològics i que estan certificades pel consell català de producció agraria ecològica. La comunicació de l'empresa amb el client és constant fet que fa incrementar les inversions. Lot Roca va ser l'encarregada de recollir el premi Cambra 2019.

Fundicions Montfort va ser la tercera empresa en recollir el premi. L'empresa va començar la seva activitat el 1941 com a dedicant-se a la fabricació de peces fosses en aleacions d'alumini. Actualment fabrica sota demanda per als seus clients peces per a la il·luminació, maquinària del sector alimentari o mobiliari urbà. Magda Florensa, al recollir el premi, va reivindicar el paper de l'empresa familiar, un tret característic de l'empresa, que actualment va per la tercera generació.

Laumont també va rebre el reconeixement de la Cambra de Comerç de Tàrrega. L'empresa s'ha dedicat durant més de 40 anys al comerç majorista de bolets i tòfones. A nivell estatal són un referent en la venta de bolets, i exporten tòfona a més de 30 països de forma regular. Laumont va tancar l'any 2018 amb una facturació de tres milions d'euros. Jordi Serentill, segona generació familiar, va ser l'encarregat de recollir el premi.

L'empresa gastronòmica Soc Chef va ser la darrera en recollir el premi Cambra 2019. L'empresa es dedica a fabricar ingredients d'origen natural per a la gastronomia i la pastisseria . Una de les bases més importants de Soc Chef és el compromís social, col·laborant, entre altres, amb l'associació Alba de Tàrrega participant amb la ocupació de persones amb altres capacitats. Christophe Maudieu va ser l'encarregat de recollir el premi.

Els Premis Cambra 2019 va ser l'últim acte de l'actual president de la cambra de comerç de Tàrrega Delfí Robinat, càrrec que ocuparà Carles Giribert.

L'acte va comptar amb la presència de l'actual President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que va remarcar la importància de les empreses del territori per l'economia catalana, així com també per la creació de riquesa i ocupació.

En l'acte hi van assistir més de 200 empresaris del territori i va comptar amb la presència de Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació, Miquel Valls president del Consell de Cambres de Catalunya i Salvador Bonjoch, president del consell Comarcal de l'Urgell.
Jaume Mercadé