Més de 800 persones en la 4ta edició de la Marxa de la Boira

14/01/2018

La caminada popular s'ha celebrat aquest diumenge al matí amb sortida des de la plaça de les Nacions de Tàrrega

Tàrrega ha celebrat avui amb èxit la 4a edició de la caminada coneguda com Marxa de la Boira. Impulsada per l’entitat Boira Experience, aquesta iniciativa vol promocionar els atractius turístics del territori i l’activitat física saludable a més de reivindicar la boira com a element identificador de les comarques de Lleida. Durant el matí la boira no ha fet acte de presència a la capital de l’Urgell si bé ha regnat un temps d’hivern força agradable per a gaudir dels espais exteriors. La Marxa de la Boira ha assolit a més el seu rècord de participació amb 800 persones inscrites. Els portaveus de l’organització han fet un balanç molt positiu de la convocatòria ja que els dos recorreguts proposats (de 10 i 24 quilòmetres) així com els avituallaments s’han desenvolupat amb plena satisfacció de caminants i corredors. 
L’Ajuntament de Tàrrega ha col•laborat en l’organització de la 4a Marxa de la Boira amb l’ànim de divulgar entre els visitants l’entorn natural del terme municipal. Les rutes han discorregut per indrets singulars com el Parc de Sant Eloi o el Castell del Mor a més de potenciar l’encant dels pobles de Claravalls, La Figuerosa i Altet. En aquest sentit, també han fet una valoració molt positiva de la caminada la regidora de Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, Mireia Caus; i l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. Des del consistori s’ha subratllat el fet que la 4a Marxa de la Boira ha portat fins a Tàrrega visitants de les quatre demarcacions catalanes, la Franja, el País Valencià i Madrid. 

La 4a Marxa de la Boira s’ha iniciat a les 9 del matí a la plaça de les Nacions sense Estat. En aquest indret, i de forma simbòlica, ha donat la sortida Lo Tossino, figura festiva del bestiari targarí. A l’arribada, al mateix punt, els participants han tastat la típica cassola de tros. La caminada també ha tingut un caràcter solidari i ha destinat un euro de cada inscripció a l’entitat targarina GEMA (Grup d’Ecologia i Medi Ambient) per a plantar arbres i arbustos a les zones naturals que envolten el Canal Segarra – Garrigues. La 4a Marxa de la Boira també ha ofert assessorament nutricional sobre els productes alimentaris lliurats en els avituallaments.
Tàrrega TV