Activitats culturals i lúdiques per divulgar el patrimoni històric de Cal Trepat i rememorar el seu origen

30/09/2017

Gràcies a aquesta iniciativa augmenta l’interès acadèmic per aquest espai i s’incrementa el nombre de visites guiades

El Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat acull aquest cap de setmana la segona edició del McTrepat amb una ampla programació cultural i lúdica, que divulga el patrimoni històric d’aquest espai.

Exposicions de maquinària McCormick, una mostra d’objectes de col·leccionista del cantant Bruce Springsteen, o els tallers recreatius familiars són algunes de les propostes que es poden trobar durant aquest cap de setmana, i gràcies a les quals s’incrementa l’interès pel museu i les visites guiades.

La celebració ha comptat enguany amb la presència dels autors de “Lo diccionari lleidatà”, els quals han presentat l’edició ampliada del llibre amb 400 noves accepcions. Han completat l’oferta de propostes una zona amb food trucks, i les exhibicions de ball, activitats que els visitants consideren ben interessants per promocionar el museu.

A través del McTrepat, el Museu vol homenatjar el vincle de l’antiga factoria targarina, museïtzada des del 2012, amb els Estats Units. I és que la dalladora McCormick de Chicago fou la font d’inspiració a partir de la qual Josep Trepat va fabricar a Tàrrega la maquinària que va transformar el camp català durant el segle XX.

Francesc García