Agramunt convertirà l’antiga llar d’infants en espai cívic

23/07/2018

L’ACA i la CHE veuen amb molts bons ulls i n’autoritzen el canvi d’ús

 

L’Ajuntament d’Agramunt ja ha rebut l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per a convertir l’antiga Llar d’infants municipal, ubicada en zona inundable, en un Espai Cívic. Cal recordar que l’any 2015, després de les inundacions que va patir el municipi, l’Ajuntament va decidir construir una nova llar d’infants, tenint en compte que amb el canvi de reglament impulsat per la CHE, aquest ús no es veia adequat per a situar-lo en zona inundable. El fet que el nou ús d’Espai Cívic redueixi substancialment la vulnerabilitat de l’equipament i la instal·lació del sistema de sensors al riu Sió impulsat per l’Ajuntament d’Agramunt i altres ajuntaments de la ribera han estat els motius pels quals les dues administracions hidràuliques hagin autoritzat el canvi d’ús. El projecte del nou Espai Cívic, aprovat per junta de govern i que serà ratificat en el proper ple que se celebrarà aquest dijous, preveu adequar l’edifici existent a les noves necessitats i compta amb un pressupost de 315.822,84€. L’actuació preveu arranjar els desperfectes produïts per la riuada, redistribuir els espais existents, substituir la climatització que va quedar totalment inutilitzable i incorporar un sistema de ventilació i renovació d’aire, necessària en qualsevol equipament públic. Segons l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, “des de l’Ajuntament rebem amb molta satisfacció l’autorització de l’ACA i de la CHE, que ens permetrà donar un ús necessari i imprescindible per al municipi a l’antiga llar d’infants. Amb aquest projecte, volem impulsar un model intergeneracional que permeti compartir un espai obert a tothom”.

 

Un nou espai d’acord amb el model de centres cívics de la Generalitat

El nou Espai Cívic, amb una superfície útil de 548m2 i un gran pati exterior, s’ha plantejat seguint el model que des de fa anys impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un equipament que disposa de diferents espais per a dur-hi a terme activitats de tot tipus, com ara manualitats, tallers de cuina, tallers d’informàtic o activitat física. També disposarà d’una gran sala per al lleure diari dels usuaris que podrà convertir-se en un auditori de conferències quan sigui necessari. El centre disposarà d’una persona que, al mateix temps que n’exercirà les tasques de consergeria, dinamitzarà les activitats que s’hi programin, de la mateixa manera que totes aquelles entitats, prioritàriament de caràcter social, podran sol·licitar-ne l’ús de les sales per desenvolupar les seves activitats. L’espai també preveu que els joves del municipi puguin utilitzar-lo i, des del propi Espai Cívic, se’ls ofereixin activitats.

 

Inici de les obres

Es preveu que durant les properes setmanes es dugui a terme el procés de licitació i adjudicació del projecte i que durant els propers mesos es duguin a terme les obres, ja que l’objectiu de l’Ajuntament és tenir-lo en funcionament el més aviat possible.

 

Infolleida