Agramunt eixamplarà les voreres de l'avinguda Jaume Mestres

09/12/2018

El projecte preveu la regulació del trànsit per garantir la seguretat dels vianants

L’Ajuntament d’Agramunt ja té enllestit el projecte que permetrà convertir l’actual Avinguda Jaume Mestres en una gran via de passeig, eixamplant les voreres d’ambdues bandes i regulant el trànsit mitjançant semàfors a la cruïlla amb l’Avinguda Agustí Ros i la Carretera de Cervera.

L’obra també inclou la reconversió de l’Avinguda Agustí Ros en un vial d’únic sentit i l’habilitació d’una zona de seguretat a davant de l’Escola Macià-Companys. Amb aquesta reestructuració dels sentits dels carrers, el carrer Passeig Nou recuperà la bidireccionalitat i es facilitarà  per una parta, l’enllaç amb el Polígon Industrial i per l’altra es reduirà la intensitat de trànsit a la zona de la Plaça del Pou. Aquesta darrera mesura estava contemplada en el Pla de seguretat viària, redactat per la Generalitat de Catalunya l’any 2015.

D’altra banda, i amb l’objectiu de no reduir el nombre d’aparcaments, es preveu reconvertir la zona d’aparcaments de l’Avinguda Agustí Ros, actualment en cordó, en una zona d’aparcament en semibateria, per tal d’incrementar el nombre de places i millorar-ne la seguretat.

L’actuació, amb un pressupost d’execució de material de 219.638€, serà finançada íntegrament pel mateix consistori, ja que fou inclosa en el pressupost de l’any 2018, aprovat a finals de l’any passat, amb els vots favorables d’Acord d’Esquerra i l’abstenció dels dos regidors de Convergència i Unió.

Un projecte llargament reclamat
L’adequació de les voreres de l’Avinguda Jaume Mestres i les millores en la seguretat a tot el vial que travessa Agramunt és una de les demandes històriques dels veïns d’Agramunt, especialment dels que viuen en aquesta zona i dels usuaris del Camp de futbol o del Centre d’Assistència Primària (CAP).

En aquest sentit, l’any 2015 l’Ajuntament d’Agramunt i la Generalitat de Catalunya van arribar a un acord de permuta d’aquest tram, de titularitat de la Generalitat, per un tram alternatiu a través del Polígon Industrial, de propietat municipal. Amb aquesta primera mesura, es feia efectiva la desviació del trànsit pesant, evitant d’aquesta manera el seu pas pel centre urbà. L’acord també va incloure la instal·lació d’un semàfor i d’un pas elevat a l’alçada del camp de futbol.

Ara, amb el projecte que s’iniciarà durant les properes setmanes, un cop s’hagi adjudicat, s’aconseguirà pacificar tota aquesta zona i convertir-la en una gran avinguda que connectarà el centre de la vila amb una de les zones de serveis més importants del municipi.

Infolleida