Agramunt rememora els bombardejos que va patir durant el Nadal del 1938

23/12/2018

La Coral d’Avui ofereix un concert al refugi antiaeri de l’església per apropar la realitat que es va viure en aquest espai

Amb un concert de la Coral d’Avui al refugi antiaeri de l’església d’Agramunt, els veïns i veïnes de la capital del Sió han rememorat el Nadal del 1938, quan aquesta població va ser intensament bombardejada per la legió Còndor alemanya i l’Aviazione Legionaria italiana. La iniciativa ha volgut apropar al públic la realitat que es va viure en aquest mateix espai 80 anys enrere, i ho ha fet a través de les converses i les cançons que de ben segur van sonar.  

El recital ha aplegat més d’una cinquantena de persones. Per algunes d’elles, aquesta no ha estat la primera vegada que han baixat al refugi. El 1938 els va tocar viure entre els estrets passadissos d’aquesta estança el que segurament va ser el Nadal més trist per Agramunt.

El refugi antiaeri d’Agramunt es va construir a partir del primer bombardeig que va patir la població. Aquest espai va ser recuperat l’any 2009, i des d’aleshores ha estat visitat per milers de persones d’arreu de Catalunya.

Francesc García