Agramunt reprèn la desescalada aquest dilluns amb l’obertura d’activitats extraescolars

30/11/2020

Havien quedat aturades per l’elevat risc de rebrot a la població

Agramunt reprèn a partir d’aquest dilluns les activitats extraescolars que depenen dels equipaments municipals. La decisió s’ha pres quan s’han estabilitzat el nombre de casos positius al municipi i la taxa de reproducció del virus ha baixat per sota de l’1. També s’han valorat les dades del cribratge que es va dur a terme el darrer dijous i divendres. Els resultats només van trobar 3 casos positius d’entre les més de 1.400 proves realitzades. Tot i això, davant l’elevat risc de rebrot, el consistori considera oportú aturar la represa d’activitats culturals que la resta del territori català ja va reiniciar progressivament des de dilluns passat.

Val a dir que el municipi també registra un brot amb 12 casos de coronavirus a la residència Cal Mas Vell. Es va detectar la setmana passada quan una treballadora va comunicar al centre que havia donat positiu. Per ara la situació està controlada i s’hi fan proves regularment.

Des de l’ajuntament s’ha valorat molt positivament la implicació del personal del CAP d’Agramunt en la lluita contra la pandèmia. Cal recordar que el consistori tira endavant campanyes de sensibilització i ja va aplicar restriccions en prevenció de la Covid-19.

Noèlia Burgos