Agramunt reviu una pujada del riu Sió al terme municipal

23/01/2020

L'alcalde d'Agramunt ha reconegut la tasca dels sensors que es van instal·lar per prevenir avingudes com la de l'any 2015

Agramunt reviu una pujada del riu Sió al terme municipal a causa del temporal Glòria. Encara que no s'han lamentat danys personals, l'aigua ha arribat als baixos i soterranis d'algunes cases i ha inundat parcs i jardins. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, alerta que el nivell de l'aigua pot seguir pujant fins a aquest dijous a la mitja nit, ja que la rubinada té un desenvolupament lent.

Pel que fa a l'augment del cabal del riu, Solé ha reconegut la tasca dels sensors que es van instal·lar per prevenir avingudes com la de l'any 2015, quan quatre àvies van morir en inundar-se la residència on dormien.

La pujada del nivell de l'aigua també ha arribat al pont de ferro, l'aqüeducte que condueix el Canal d'Urgell a un metro i mig per damunt la llera del riu Sió. En aquest punt, l'alcalde d'Agramunt ha alertat del perill que podria suposar que el pont es trenqués en cas d'una rubinada major, ja que actualment es troba buit. Solé també ha demanat que es drenin els sediments acumulats a la llera del Sió, ja que han reduït el pas de l'aigua del riu sota aquesta infraestructura.
Noèlia Burgos