Arrasen part del projecte 'Estimaocells' de Vallbona de les Monges

08/07/2019

Un vehicle hauria entrat a la finca on aquests es troben fent destrosses en molts d'aquests elements

Els 30 estimaocells ubicats a Vallbona de les Monges han estat víctima aquest diumenge de diversos danys causats, suposadament, per un vehicle que hauria accedit a la finca on aquests es troben, situada a l’encreuament de la carretera de Vallbona amb la pista de Nalec.

Segons l’impulsor del projecte, Eduard Viver, “els autors van impactar amb el càrter del cotxe amb les pedres de l’entrada, deixant un rastre d’oli que encara és visible”. Viver també ha assegurat que no denunciaran els fets a la policia, però si volen fer una denúncia social a través de les xarxes socials.

Com és habitual, durant el proper mes d’agost, en el marc de les setmanes culturals de Vallbona de les Monges, els veïns d’aquesta població participaran en un taller per restaurar els estimaocells. També hi posaran mesures per evitar atacs com el d’aquest cap de setmana.

Els estimaocells de Vallbona de les Monges han esdevingut en els darrers anys un gran atractiu turístic pel municipi. El projecte va néixer fa set anys en el marc de les setmanes culturals que Vallbona celebra durant l’estiu, i ho va fer amb l’objectiu de conscienciar sobre valors com la biodiversitat, el reciclatge, l’art i la comunitat.

Infolleida