Bellpuig ja té als priors per la Festa de la Mare de Déu dels Dolors

22/03/2018

Són un dels elements més destacats de la processó i els que en financen una part

El fet de ser prior i priora en la processó de la Mare de Déu dels Dolors de Bellpuig és un reconeixement molt anhelat entre els veïns de la vila. És per això que quan la congregació els designa, els priors s’impliquen més que mai en aquesta festa amb més de 300 anys d’història. I és que aquestes persones són una part ben important de la processó, ja que són els encarregats de finançar-ne una part. Habitualment els priors acostumen a ser veïns llargament vinculats amb aquesta festa, i grans devots de la Mare de Déu dels Dolors.

La tradició marca que el prior i la priora han d’anar acompanyats de dos discrets. Enguany es dóna la casualitat que el primer discret i la primera discreta són marit i muller, i a més, la seva filla també participa en la processó amb els armats.

Quan arriba el dia de la processó, el divendres previ a la Setmana Santa, la Junta de la Congregació, juntament amb la Banda Municipal i els Armats, recullen als priors a les seves cases. Allà se’ls fa entrega dels estàndards, els quan llueixen amb orgull i satisfacció durant tota la processó.

Francesc García