Bellpuig rep el Premi al Foment d'Estudis Sardanistes per la Beca Josep Mª Bernat

01/04/2019

La beca que el consistori entrega anualment a joves instrumentistes de cobla compleix 25 edicions

La Comissió Capital de la Sardana, ha acordat atorgar el Premi al Foment d’Estudis Sardanistes a l’Ajuntament de Bellpuig, per la Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla, que atorga conjuntament amb l’Associació Músics per la Cobla i que aquest any compleix 25 edicions.

La concessió del guardó va fer-se pública el passat 16 de març a Perpinyà, durant els actes oficials de proclamació de “Perpinyà, Capital de la Sardana 2019”. El lliurament dels guardons tindrà lloc el 14 de desembre de 2019 en aquest municipi del Rosselló, capital de la Catalunya del Nord.

Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla
La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla es va convocar per primera vegada fa 25 anys a iniciativa de l’Ajuntament de Bellpuig i de l’Associació Amics per la Cobla, amb la intenció de promoure l’estudi dels instruments que conformen la cobla, conjunt musical ben peculiar i característic del nostre país, i amb la voluntat d’honorar la memòria del qui fou un dels compositors de música per a cobla més emblemàtics i importants del segle XX.

El jurat està format per músics vinculats al món de la cobla i representants de les entitats organitzadores. El lliurament de la Beca es fa anualment a Bellpuig, durant el tradicional concert de Reis, en el que el guanyador interpreta una peça. La Beca es convoca en caràcter individual i està dotada amb 2.500 euros.

Infolleida