Benvinguts a Pagès supera el mig miler de visitants a l'Urgell

05/10/2021

Balanç positiu dels productors i ens participants

El Benvinguts a Pagès va superar el mig miler de visitants a l'Urgell durant el cap de setmana. La sisena edició d'aquesta festa, que té com a objectiu redescobrir l'origen d'allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula, va comptar amb la participació d'una desena de productors i establiments de la comarca. A més, l'Oficina de Turisme de Verdú va oferir una visita guiada al poble en el marc de la 31a edició de la Festa de la Verema i el Vi i Preixana va celebrar una nova edició del festival Tastasons.

Concretament, unes 170 persones van participar a la visita guiada al nucli antic de Verdú i unes 120 persones, al festival Tastasons de Preixana on va tenir lloc on concert amb Ksonronda maridatge amb un tast de productes alimentaris de proximitat. 

Per la seva part, l’explotació Ametlles Masia Sinyó de Tornabous va rebre la visita d’una vintena de persones que van conèixer de primera mà el procés de producció de les ametlles.

Al llarg de les dues jornades, un total de 210 persones van dormir o van fer parada en algun dels allotjaments i restaurants participants de l’Urgell. En concret, van ser els restaurants Cal Menut de Belianes, La Cava de Tàrrega, el Níam també de Tàrrega i Vallbona Cafè de Vallbona de les Monges, i els allotjaments Ca la Bet de Claravalls, l'Antiga de Tàrrega i El Pati de Cal Espardenyer de Vallbona de les Monges.

A Catalunya, un total de 32.000 persones van participar en algunes de les activitats programades en el marc del Benvinguts a Pagès. En aquesta sisena edició, que va recuperar el format presencial, l’activitat va reunir 150 explotacions, 200 restaurants i 200 allotjaments. 

Laia Pedrós (Segre - Nova Tàrrega)