Carnet per promoure la visita conjunta als tres monestirs de la Ruta del Cister

23/07/2021

S’organitzaran activitats durant els mesos d’estiu per atreure visitants

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha engegat la campanya ‘Com una reina, com un rei’ per promocionar les visites turístiques als monestirs de Santa Maria de Poblet, Santa Maria de Vallbona i Santes Creus, que formen conjuntament la Ruta del Cister. La iniciativa vol impulsar la visita als tres monuments amb un carnet que es pot comprar a qualsevol dels monestirs, així com al portal web de Patrimoni Cultural.

El carnet de la Ruta del Cister inclou una entrada al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (Poblet, Conca de Barberà), una entrada amb un audiovisual inclòs al Reial Monestir de Santes Creus (Aiguamúrcia, Alt Camp) i una entrada amb una visita guiada al Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona (Vallbona de les Monges, Urgell). Té un cost de 15 euros i una validesa de dos anys a partir de la primera visita. 

L’eslògan de la campanya (‘Com una reina, com un rei’) al·ludeix al fet que als tres monestirs, d’estil cistercenc, hi són enterrats els reis de la Corona d’Aragó. Es tracta dels tres únics monestirs reials de Catalunya, que tenen un relat històric poc conegut per la seva dimensió. Aquesta iniciativa vol traslladar al visitant la garantia de seguretat i confort d’un turisme tranquil, de proximitat, no massificat i en família.

Durant els mesos de juliol i agost, tindran lloc diverses activitats culturals als tres monestirs com el cicle de concerts ‘La pedra parla’, el primer Festival Jordi Savall i les visites a les tombes reials. Totes compliran amb les mesures sanitàries contra la Covid-19.

'La Pedra Parla'

El cicle de concerts ‘La Pedra Parla’, que tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 d’agost al Monestir de Santa Maria de Vallbona, és una de les activitats que torna respecte als anys anteriors. El dissabte dia 7, el Quartet Teixidor interpretarà un Quintet de Mozart a les 20.00 h, mentre que Lina Tur i Dani Espasa representaran les ‘Sonates del rosario de Biber’ a les 22.00 h. El diumenge dia 8, serà el torn de l’òpera ‘Dido i Enees’ de Purcell a les 12.30 h.

'I Festival Jordi Savall'

Entre l’11 i el 15 d’agost tindrà lloc la primera edició del ‘I Festival Jordi Savall’, amb el qual el violagambista, director d’orquestra i musicòleg celebrarà el seu aniversari al Monestir de Santes Creus. Vol reivindicar la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i promoure el reconeixement i la difusió del seu llegat musical i de la tasca de transmissió de les Acadèmies Professionals.

 Visites a les tombes reials

Paral·lelament, des del 6 d’agost fins al 10 de setembre, tots els divendres a les 17.30 hores està programada la visita a les tombes reials del Monestir de Santes Creus. Així mateix, els dissabtes d’entre el 7 d’agost i l’11 de setembre tindrà lloc la visita guiada que, sota el títol ‘Dones, mares i abadesses’, permet conèixer el paper de les dones en els cercles de la noblesa catalana medieval.

L'Urgell TV