Castellserà posa en marxa ‘Viu l’Hort’, la primera fira del país dedicada a l’horticultura

18/04/2018

El certamen aplegarà 25 expositors i oferirà jornades tècniques, conferències, taules rodones, tallers i moltes altres activitats

La primera fira del país dedicada exclusivament a l’horticultura es celebrarà aquest cap de setmana a Castellserà. Així ho han anunciat l’alcalde de la població, Marcel Pujol, i la Regidora d’Agricultura, Mercè Perera, en la presentació del certamen que ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació de Lleida i que ha comptat amb la presència del diputat Eloi Bergós.

Des de l’organització del certament han manifestat que la 1ra Fira d’Horticultura “Viu l’Hort” neix amb la finalitat de donar el poble i per posar en valor l’horticultura, sector que en els darrers anys està en auge. I és que en els darrers temps, els horts han esdevingut una activitat molt popular, amb un públic de totes les edats.

D’altra banda, la fira també vol esdevenir un espai de trobada on facilitar les eines i l’orientació necessàries i motivar els assistents a fer el seu propi hort combinant tradició i modernitat. A llarg termini, l’objectiu és consolidar la fira com un espai de referència en el món de l’horticultura.

“Viu l’Hort” s’articularà en diferents eixos i espais al Pavelló i a la zona esportiva de Castellserà, de manera que inclourà un total de 25 expositors del sector, jornades tècniques, conferències, taules rodones, tallers, entre altres activitats. De la programació destaquen les xerrades sobre les llunes i la seva influència en l’horticultura, el compostatge, l’horticultura ecològica o les herbes aromàtiques i medicinals que poden completar l’hort. També s’han organitzat dues sortides, una el dissabte a la nit per observar el cel d’una nit de primavera, i la segona el diumenge a les 9.00h, la qual consistirà en la visita a l’hort d’un horticultor de Castellserà especialitzat en horticultura ecològica. La fira també comptarà una zona infantil on els més menuts podran aprendre a reciclar de forma lúdica i divertida.

Infolleida