Comença una Setmana Santa insòlita, marcada pel confinament

03/04/2020

Els Mossos d’Esquadra efectuaran 200 controls aquest cap de setmana per vigilar que es compleixen les restriccions de mobilitat

Aquest cap de setmana comença el que seria la 1a fase de la Setmana Santa, marcada absolutament per les restriccions de mobilitat del decret d’estat d’alarma per frenar la propagació del coronavirus. La Setmana Santa arriba en uns moments d’excepcionalitat en què la població ha de confinar-se a casa i limitar al màxim la seva mobilitat, tret de les activitats autoritzades i dels serveis essencials, per evitar el contagi de la COVID-19. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit no preveu cap dispositiu especial de mobilitat i recorda a la ciutadania la importància de quedar-se a casa i efectuar únicament els desplaçaments imprescindibles i permesos en el decret d’estat d’alarma.

En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, avisa de la impossibilitat i prohibició d’anar a segones residències i recorda que “tothom ha de complir amb el confinament per aconseguir aturar el contagi”. El titular de Trànsit posa en valor l’esforç que ha fet la ciutadania quedant-se a casa i destaca que des de l’inici de les mesures de confinament, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït de mitjana un 75%. Gendrau subratlla que ja en les dues primeres setmanes de confinament s’ha registrat una reducció constant i pronunciada del volum de circulació. En la primera setmana de confinament, es va produir una reducció del 60%, respecte una setmana normal. En la segona setmana de confinament, la reducció va arribar al 75%. “Hem de perseverar i no abaixar la guàrdia, però; si es trenca el confinament, l’esforç que hem fet aquestes tres setmanes no haurà servit per res; per molt que costi, cal quedar-se a casa”, insisteix Gendrau.

No obstant, per garantir que es compleixen aquestes mesures, els Mossos d’Esquadra realitzaran aquest cap de setmana un total de 200 controls a nombrosos punts de les carreteres i autopistes catalanes. Convé recordar també que, des del passat 13 de març i amb l’objectiu de garantir el subministrament de béns essencials, l’SCT va aixecar excepcionalment les restriccions a la circulació d’enguany als vehicles de transports de mercaderies i transports especials.

Infolleida