Concentració de rebuig a Tàrrega contra la xacra de la violència masclista en el marc del 25N

25/11/2019

Lectura del Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, acompanyada de l’acció de sensibilització ‘Cadires buides’

Tàrrega ha expressat avui dilluns a viva veu el seu ferm rebuig contra la xacra de la violència masclista. Representants institucionals, plantilla municipal i ciutadania s’han concentrat aquest migdia a la plaça Major, davant la Casa Consistorial, per fer la lectura conjunta del manifest del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Portaveus de les entitats femenines locals, la regidora d’Acció Social i Igualtat, Assumpta Pijuan; i l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, han llegit el text de condemna contra el dramàtic degoteig de víctimes mortals a causa de la violència de gènere. El manifest ha finalitzat amb el lema “Si en toquen a una, ens toquen a totes”. Els versos del poema ‘Ellas, las asesinadas’ de Luz María Jiménez Faro han posat el colofó.

La concentració a la plaça Major ha tingut enguany una escenografia tan singular com corprenedora. L’espai acull avui un total de 1.063 cadires buides en record de les dones assassinades a mans de la seva parella o ex-parella des del 2003 a l’Estat espanyol (any que comencen a recollir-se oficialment les dades) i dels fills i filles menors d’edat assassinades amb la finalitat de fer mal a la mare. Fins ahir eren 1.062 cadires. Avui se n’ha hagut d’afegir una altra arran del crim comès a Tenerife, amb la mort d’una dona de 26 anys. Aquesta última víctima s’ha simbolitzat amb una cadira negra situada davant la Casa Consistorial. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha llançat una crida per posar fre a aquesta sagnant problemàtica que pateix la societat.

L’acció ‘Cadires buides’ és una iniciativa de la Regidoria d’Acció Social i Igualtat en el marc de la campanya ‘Digues prou, no estàs sola’ amb la col·laboració de Dones Arrel, APADOC, Dones Verge del Pedregal, Fòrum Femení d’Opinió i Cartaes a més del suport de la Diputació de Lleida. Cada cadira du una esquela amb el nom de la víctima i l’edat que tenia quan fou assassinada. Avui, a l’igual que ahir, s’ha emès a la plaça un enregistrament sonor recordant els noms i les edats de totes les víctimes.

Infolleida