Cribratge poblacional a Agramunt per l'increment de casos de Covid-19

26/11/2020

Les proves es fan per tallar les cadenes de transmissió després de l'alta incidència que ha tingut el virus al municipi durant les darreres setmanes

Unes 500 persones han passat aquest dijous per l’Espai Cívic d’Agramunt per sotmetre's a un test ràpid d’antígens i detectar en pocs minuts si són casos positius de Covid-19. Es preveu que les proves arribin a un miler de persones. Estan adreçades a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb l'objectiu de trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. També s’ha obert als menors de 16 anys que vagin acompanyats d’un adult.

Les proves a Agramunt arriben quan el risc de rebrot al municipi és un dels més alts a Catalunya i actualment frega els 1.700 punts. A més, hi ha uns 150 alumnes confinats per positius a les aules. És per això que l'Ajuntament ha decidit frenar la desescalada a la vila i els resultats d’aquest cribratge seran decisius per tirar endavant aquest procés.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha volgut remarcar la tasca del personal del CAP d’Agramunt, els quins han pres la decisió d’ampliar l’horari del cribratge per arribar a més gent i que tant els habitants del municipi com dels nuclis agregats (els plans del Sió) puguin accedir a fer-se un test. Així, es podrà valorar la situació del municipi i tenir una fotografia exacta.

Per ara, tots els testos han donat negatiu. Els resultats han aportat “tranquil·litat” als veïns i veïnes, que han agraït la iniciativa.

Aquesta és la primera jornada del cribratge intensiu que Salut ha posat en marxa a Agramunt i que s'allargarà fins divendres.

Noèlia Burgos