Dos alumnes de l'Ecola Alba guanyen els 1rs premis del certamen de pintura El Balcó de les Arts 2019

18/06/2019

Els joves han estat premiats entre 781 participants de més de 55 entitats de Catalunya

Dos alumnes de l'Escola Alba de Tàrrega han estat premiats a la IX edició del certamen de pintura El Balcó de les Arts 2019 destinat a persones amb discapacitat, i organitzat per la Fundació SETBA. 

Per una banda, Joel Garcia ha guanyat el primer premi amb l'obra "Tocado y hundido" feta amb pintura amb corró i pinzell. Així doncs, l'Escola Alba s'emporta una ajuda econòmica de 4.000€ i el premiat un lot de productes de pintura, una entrada al museu del Barça, i un taller creatiu amb els artistes del projecte La Casa de Carlota.

D'altra banda, Esperanza Palacios ha estat guardonada amb el premi disseny Bardinet, que consta d'una dotació de 500 euros. El seu dibuix es convertirà també en l'etiqueta d'un dels vins Lacrima Baccus de l'empresa Bardinet. A més, Esperanza ha pogut gaudir d'un taller artístic amb la gent del projecte La Casa de Carlota, col·laboradors del certamen.

Els guardons s'han entregat aquest dilluns al Caixa Forum de Barcelona. Aquest any han participat un total de 781 persones de 55 entitats d'arreu de Cartalunya. Les obres premiades i finalistes s'exposaran al Reial Cercle Artístic de Barcelona. 

El Balcó de les Arts és un projecte que vol potenciar les dots artístiques de persones amb discapacitat intel·lectual i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Amb aquesta iniciativa la Fundació SETBA vol dignificar la feina i el talent d’aquestes persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat.

Infolleida