El Campionat d’Espanya de Motocròs a Bellpuig es presenta amb novetats en el traçat del circuit

10/04/2019

Se celebrarà aquest cap de setmana, coincidint amb el 30è aniversari de la inauguració de la instal·lació, el 20è aniversari de l’atorgament de la categoria de Circuit de Catalunya, i el 50è aniversari de la creació del Moto Club Segre

El Circuit de Motocròs de Bellpuig acollirà aquest cap de setmana el Campionat d'Espanya de Motocròs.  El principal interès competitiu estarà centrat en les categories Elite MX1 i MX2, de les que ja se n’han disputat tres proves, i en restaran dos per tancar la competició. En ambdós casos les puntuacions acumulades en les proves anteriors pels pilots millors classificats són insignificants, la qual cosa dona més importància a la cursa, un fet que han valorat molt positivament els organitzadors. Completaran el programa de competicions del cap de setmana les categories de MX125, MX85, a més de la Kawasaki Green Coup. A tall d’exemple, a MX1 prendran part dos dels pilots més reconeguts com són Jaume Betriu i Ivan Cervantes.

S’espera la participació de més de 180 participants, la xifra més alta mai assolida en una competició d’aquest tipus en aquest circuit, a l’hora que hi ha l’objectiu a curt termini d’estar en disposició de tornar a demanar l’organització d’una prova del campionat del Món.

Durant la seva intervenció Sabanés ha explicat que el Circuit de Catalunya és una instal·lació històrica, que fa vint anys que porta aquest nom, justament l’any que el Moto Club Segre –organitzador de l’esdeveniment- celebra els 50 anys de funcionament.

Un altre al·licient del cap de setmana seran les novetats en el traçat del circuit, la cinquena d’aquesta magnitud des de que es va inaugurar, ara fa 30 anys. Aquests canvis afecten a la part alta del circuit en la qual es recupera una part d’un antic disseny i si ha afegit un nou sector. Amb tots aquests canvis la longitud total del circuit s’incrementa i passa a ser de 1.645 metres. Aquestes modificacions ja es van poder estrenar en la darrera cursa del Campionat de Catalunya celebrat a finals de març.

En aquest sentit, Bonjoch ha recordat que s’han invertit 169.000€ els darrers dos anys en accessos, exteriors, sortides, recollides d’aigua, rentadors de motos, un circuit infantil, i maquinària i proteccions noves, a més del traçat i l’asfaltat.

Les proves s’iniciaran divendres amb verificacions administratives i tècniques. La jornada de dissabtecomençarà a les 9.30 hores amb els entrenaments cronometrats de la Kawasaki Green Cup; i diumenge, a les 8.45 hores amb el warm-up d’Mx1.

Infolleida