El CAP de Tàrrega amplia el servei de diagnòstic per la imatge

19/07/2021

Ja es poden sol·licitar les proves de radiologia durant les tardes i els festius

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tàrrega eixampla, a partir d’avui, l’horari de prestació dels serveis de diagnòstic per la imatge durant les tardes i els dies festius. Aquesta iniciativa s’ha fet possible gràcies a una inversió conjunta de més de 150.000 euros del CatSalut als CAP de les ciutats de Tàrrega, Balaguer i Mollerussa.

A partir d’ara, s’oferirà als usuaris la possibilitat d'accedir als centres a fer-se proves de radiologia en horari de tarda fins les 22.00h i, els dies festius, de 09.00h a 21.00h. Fins al moment, només es podien sol·licitar de dilluns a divendres de 08.00h a 15.00h. Aquesta ampliació suposa un increment del servei en 59 hores setmanals a cada CAP.

Aquesta ampliació està emmarcada dins el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària, un projecte del Servei Català de la Salut que ha d’ajudar a reforçar l’atenció primària per donar resposta a les noves necessitats de la població, que s’han vist accentuades amb la Covid-19.

Una major descentralització de les proves

La majoria de proves que s’acostumen a fer en aquests CAP són proves de raigs X convencionals, escoliogrames (proves per veure la morfologia general de la columna) i telemetries (proves per valorar l’escoliosi i la dissimetria d’extremitats inferiors). La resta se solen derivar a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Santa Maria de Lleida. 

“Aquesta important ampliació d’horari permet que es puguin fer proves gairebé tot el dia, i per tant, això evita l’enrenou que, per a determinats pacients, pot suposar haver de traslladar-se a una altra ciutat”, assegura Guifré Palau, director de centre de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida.

“Aquesta inversió implica ampliar en més del doble la capacitat productiva de cadascun dels equipaments”, recorda el doctor Leandre Fernández, director clínic del servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear a l’hospital de Santa Maria. El 2020, malgrat la pandèmia, es van fer 10.512 proves a Tàrrega i fins al maig d’enguany, ja se n’han fet 6.001.

L'Urgell TV